Placeholder image for template purposes.

Did you know?
Sustainability Drives our Work

Magna ima pozitivan uticaj na zaštitu planete na više načina.

Tehnološkim napretkom pomažemo da se ubrza elektrifikacija vozila. Primenom world-class manufacturing proizvodnih procesa pravimo ekološka vozila.

Hajde da vam to bolje predstavimo:

tail-lights

POSEBAN AUTO ZA EKOLOŠKOG PAPU

Mi ćemo da napravimo prvi potpuno električni „papamobil“, modifikovani SUV model Fisker Ocean, u našem postrojenju u Evropi, što je još jedan primer posvećenosti kompanije Magna pravljenju održivih proizvoda.

„Papamobil“ je naziv jedinstvenog vozila kojim se papa Franja vozi na javnim događajima. Posebni Fisker Ocean će imati solarni krov i unutrašnjost sa tepihom koji je napravljen od recikliranih plastičnih flaša koje su izvađene iz okeana.

Prilagođeni Ocean je odgovarajući izbor za papu koji predstavlja 1,2 milijarde katolika širom sveta. Papa Franja, koji često poziva na zaštitu „našeg zajedničkog doma“, je poznat kao „ekološki papa”, a i izabrao je ime prema sv. Franji koji je svetac zaštitnik životne sredine.

Model Fisker Ocean treba da počne da silazi sa proizvodnih traka postrojenja kompanije Magna u Novembru 2022. Kompanija Fisker Inc. kaže da trenutno imaju više od 16.000 rezervacija za model Ocean. On će biti dostupan i u premijum verziji sa funkcijama kao što su pogon na sva četiri točka i sa baterijom veoma velikog dometa (oko 550 kilometara).

STRUČNOST U KONSTRUISANJU KUĆIŠTA BATERIJA ZA VOZILA

Kada modeli GMC Hummer EV i potpuno električni kamionet Ford F150 Lightning za 2022. godinu izađu na tržište, oni će biti opremljeni ključnom komponentom koju pravi kompanija Magna – našim inovativnim kućištem za bateriju.

Kućišta za bateriju, koja su neophodna svim električnim vozilima (EV), sadrže baterije visokog napona, električne delove, senzore i priključke. Ona doprinose bezbednosnim aspektima EV tako što štite ključne komponente od oštećenja, toplote i vode.

Svako kućište je osmišljeno za poseban model vozila pošto ne postoji rešenje koje odgovara svim modelima. To je još jedan način na koji Magna stvara pametne, inovativne i odgovorne proizvode za neke od najuzbudljivijih vozila na tržištu.

Naša stručnost na ovom tržištu predstavlja značajnu priliku za kompaniju Magna jer svako EV mora da ima ovaj deo.

OSVETLJAVAMO PUT

Sledeći put kada se budete vozili iza električnog SUV modela Volkswagen ID.4 za 2021. godinu pogledajte karakteristični dizajn zadnjih svetala koja su plod najnovije tehnologije iz kompanije Magna.

Napredna LED struktura obezbeđuje uniformno osvetljene površine koje izgledaju poput svetala napravljenih OLED tehnologijom višeg nivoa. Uz pomoć tehnologije osvetljenja površinskih elemenata, Magna daje mogućnost da sistemi osvetljenja postanu integralni deo dizajna spoljašnjosti vozila.

To je značajna promena na polju dizajna i mogućnosti prilagođavanja i još jedan način da Magna da poseban pečat novim vozilima.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Mezzo™ Plus predstavlja tehnologiju Morphing Surfaces: Ponovno zamišljanje izgleda vozila

Article

Sedište budućnosti: Od FreeForm™ do Prilagođenog sedišta za vas 

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.