Placeholder image for template purposes.

Donošenja iskustava sa planine u proizvodni pogon

Planinarenje na Himalajima ranije ove godine je naglasilo važnost životne sredine i održivosti u svemu što radimo u kompaniji Magna.

Dok smo moja supruga Šital i ja pešačili na planini bili smo impresionirani lepotom i veličanstvenošću planinskog venca. Boravili smo u maloj kolibi, nedaleko od reke Gang, u oblasti koja je toliko izolovana da nismo imali ni signal mobilnog telefona. Na tom svetom mestu smo imali vremena da razmišljamo koliko smo blagosloveni mi koji živimo u ovom kraju sveta.

1920x960-menu-photos-02

Kada sam se vratio na posao u Punu u Indiji, opisao sam svoje iskustvo sa planine svom timu u kompaniji Magna.

Mi često jedni sa drugima delimo naše brige u vezi sa izazovima sa kojima se suočava naša planeta, dok svojim talentima doprinosimo napretku u skoro svakom aspektu mobilnosti, od pogonskih sistema i spoljnih delova vozila, do mehatroničkih sistema. Mi pravimo razliku za naše kupce i potrošače širom sveta jer dizajniramo sisteme i rešenja za automobil budućnosti koja ne štete životnoj sredini.

Ali smo takođe odgovorni i prema sebi. Ja idem u planine ne samo zato što me priroda inspiriše; Ja tamo idem da bih ostao zdrav i u formi. Pokušavam da predstavljam primer za svojih 600 kolega iz kompanije Magna, pa im pričam kako obavezno ujutru radim jogu. Ta praksa unapređuje moju mentalnu agilnost, fizičku izdržljivost, a igrala je i značajnu ulogu u podmlađivanju mog duha tokom pandemije COVID-19.

Ali mi radimo i više od razgovora o uravnoteženju rada i opuštanja. Proslavljamo međunarodni dan joge i držimo časove joge kako bi objasnili važnost joge kao redovnog dela fitnes programa. Napravili smo i opcionu varijantu rada na daljinu za naše inženjere. Moja filozofija: Ako želite da održite svoj tim i da svakog dana od njih dobijate najbolje rezultate, uravnoteženost rada i opuštanja je od ključne važnosti.

Vraćanje zajednici je takođe važno jer naš posao prevazilazi razvoj pametnih inovacija za vozila i umanjenje našeg ugljeničnog otiska.

RNedavno smo pokrenuli inicijativu za pomoć slepim studentima u Puni pomoću uređaja koji će im pomoći da budu nezavisniji. Naši zaposleni volontiraju u lokalnim školama, kao što je škola u selu Takarvadi, gde smo izgradili dugoročno održivu infrastrukturu i razgovarali sa studentima o važnosti obrazovanja. Kažemo im: „Želimo da diplomirate, postanete inženjeri i pridružite nam se!“

Naš tim u Indiji raste što otvara prilike za najbolje talente – ljude koji žele da u svojoj karijeri i u našem zajedničkom domu dožive isto iskustvo koje sam ja imao na planini.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Borba protiv raka: zajednički napor

Article

Epska tura sa pogonom na Magna saradnju  

Article

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.