Abstract blue and orange lines and dots moving in a forward motion

Mezzo™ Plus predstavlja tehnologiju Morphing Surfaces: Ponovno zamišljanje izgleda vozila

Mezzo™ Plus je bešavna velika dekorativna ploča na prednjoj strani vozila, prva takve vrste na tržištu. Ovaj prednji panel može da integriše senzore, kamere, funkcionalno osvetljenje RADAR i našu najnoviju tehnologiju Morphing Surfaces. Sada se spoljašnji oblik može promeniti i prilagoditi kako bi se poboljšala efikasnost. Komunikacione karakteristike su takođe moguće sa mogućnostima za dekorativno osvetljenje, reči ili simbole kao što je status punjenja baterije.

Tehnologija

Mezzo™ Plus je bešavna velika dekorativna ploča na prednjoj strani vozila, prva takve vrste na tržištu. Ovaj prednji panel može da integriše senzore, kamere, funkcionalno osvetljenje RADAR i našu najnoviju tehnologiju Morphing Surfaces. Sada se spoljašnji oblik može promeniti i prilagoditi kako bi se poboljšala efikasnost. Komunikacione karakteristike su takođe moguće sa mogućnostima za dekorativno osvetljenje, reči ili simbole kao što je status punjenja baterije.

Mezzo™ Plus nudi sveže platno za dizajnere. Sada možete u suštini da pružite dizajnerima i inženjerima priliku da kreiraju adaptacije trenutnog dizajna vozila ili počnu iz početka na praznoj, prilagodljivoj površini kako bi redefinisali brendove za buduća električna i autonomna vozila.

Front view of red vehicle highlighting the Magna Mezzo Panel

Priča iz pozadine

Izazov je bio „koliko mašte možemo da pružimo?” Kako da isporučimo tehnologiju i uzbuđenje po realnoj ceni za naše kupce i potrošače? Sa ovom tehnologijom pokušavamo da stvorimo najuzbudljiviji mogući izgled vozila. Radi se o ostvarivanju umetničkog stila na funkcionalan način.

Izgled prednjeg kraj vozila se menja. Električna vozila ukidaju tradicionalnu rešetku, ostavljajući nam veći prostor da iskoristimo svoju kreativnost i pogodimo naše aerodinamičke oznake. Konvencionalni prednji kraj vozila se zamenjuje ukrašenom pločom sa mnogo nivoa svetala i senzora, a to predstavlja izazov za glavne proizvodne metode.

Radimo sa startap kompanijama i tradicionalnim proizvođačima automobila da bismo zadovoljili različite potrebe. Neki žele kontinuirano prepoznavanje brenda na izgledu vozila; drugi još nisu izgradili prepoznatljivost brenda i rade od nule.

Sa ovom novom Magna tehnologijom, postoje načini da komunicirate sa bilo kim oko vozila preko matričnog displeja za osvetljenje. Komunikacija može biti tekstualna ili grafička. Na panelu će moći da se prikažu informacije o napunjenosti baterije za električno vozilo ili status zaključavanja i otključavanja automobila. Kada se bude došlo do viših nivoa autonomije, panel će se koristiti za komunikaciju sa biciklistima ili pešacima.

Što se mene tiče, tu se radi o svakodnevnoj inspiraciji. Moja žena Lejsi, vlasnica malog preduzeća, bila mi je inspiracija za rad na Mezzo™ Panel Plus koji predstavlja Morphing Surfaces. Ona nije baš zaljubljenik u kola, ali koristi kola svaki dan. Ona želi da bude u mogućnosti da komunicira sa svojim automobilom i da se pouzda u njega da vidi da li je zaključan ili otključan.

Najveća vrednost kompanije Magna

Biti saradljiv. Naš najveći partner na Mezzo™Panel Plus koji predstavlja Morphing Surfaces tehnologiji je Magna mehatronika, ogledala i osvetljenje. Išli su u korak sa nama u svemu. Uzbuđeni kao i mi. To je prava saradnja. Nije da smo mi napravili panel, a da su oni napravili svetla. Radili smo zajedno kako bismo dostigli cilj lepog i jedinstvenog eksterijera.

Saradnja počinje razgovorom ili telefonskim pozivom. Pitamo „Koja su tvoja interesovanja?” i „Kuda te vodi tehnološka mapa puta? ” A onda otkrivamo presek naših interesovanja i idemo napred kao Jedna Magna. Eksterijer i osvetljenje su odlično partnerstvo jer je toliki deo spoljašnjosti vozila sada osvetljen bojom, tekstom i ikonama.

Van dužnosti

Uživam u raznim trkama, što uključuje dizajniranje i proizvodnju prilagođenih komponenti za trke. Ako ne možeš da kupiš ono što ti je potrebno, lakše je biti kreativan i raditi stvari samostalno. Moji sinovi Kol, koji ima 20, i Kajl, koji ima 17 godina, rade sa mnom u našoj garaži. Uživamo u tome da upotrebljavamo obične stvari na nove načine. Imali smo filter za vazduh koji je bio iscepan u paramparčad pa smo ga popravili lepljenjem češlja za kosu između nabora filtera.

U kompaniji Magna koristim taj način razmišljanja. Sve se vrti oko pronalaženja rešenja za potrebe. To je ono što me je privuklo kompaniji Magna. Imaš fleksibilnost da razmišljaš van okvira.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Sedište budućnosti: Od FreeForm™ do Prilagođenog sedišta za vas 

Article

SmartAccess™: Sistemski pristup novoj generaciji stilova vrata

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.