Abstract blue and orange lines and dots moving in a forward motion

Sistem za nadzor vozača: Smanjuje vožnju pri smanjenoj pažnji i spašava živote

Magna sistem za nadzor vozača vrhunske tehnologije otkriva ponašanje koje ukazuje na smanjenje pažnje, pospanost i umor. Kod njega je iskorišćena stručnost kompanije Magna na polju ADAS kamera i unutrašnjih retrovizora i napravljen je integrisani proizvod koji smanjuje vožnju pri smanjenoj pažnji i spašava živote.

Tehnologija

Magna sistem za nadzor vozača vrhunske tehnologije otkriva ponašanje koje ukazuje na smanjenje pažnje, pospanost i umor. Kod njega je iskorišćena stručnost kompanije Magna na polju ADAS kamera i unutrašnjih retrovizora i napravljen je integrisani proizvod koji smanjuje vožnju pri smanjenoj pažnji i spašava živote.

Sistem za nadzor vozača (Driver Monitoring System, DMS) ugrađen je u unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem. Sistem analizira glavu, oči i telo vozača kako bi uočio vožnju u stanju smanjene pažnje ili pospanosti. Sistem zasnovan na kamerama koristi i infracrvene senzore; on može da predvidi situacije u kojima vozač možda ne posvećuje dovoljnu pažnju i pošalje upozorenje koristeći audio ili vizuelne signale vozila.

DMS 1b_web3

Predistorija

Kada smo pre nekoliko godina počeli da radimo na Sistemu za nadzor vozača, sazvali smo sastanak sa timom iz grupe Electronics i pitali ih šta znaju o nadziranju vozača. Nedugo zatim smo značajno ubrzali saradnju. Uživali smo.

Znamo da unutrašnji retrovizor vozila predstavlja „prvoklasnu lokaciju“. Drugim rečima, položaj retrovizora je savršeno mesto za dodavanje tehnoloških funkcija. Ništa se ne nalazi na putu između vozača i unutrašnjeg retrovizora, tako da je on sjajno mesto za DMS.

Kupci su nam iznova postavljali izazov za izazovom, ali mi smo se iskazali i prevazišli sva očekivanja zahvaljujući snazi kompanije Magna. Mogli smo da iskoristimo stručnost kompanije Magna na polju ADAS kamera i unutrašnjih retrovizora i napravimo integrisani proizvod koji smanjuje vožnju pri smanjenoj pažnji i spašava živote.

Magna je u jedinstvenoj poziciji jer smo globalni lider na polju kamera i unutrašnjih retrovizora. Sistemski pristup predstavlja ogromnu prednost. Rečima jednog od članova našeg tima, ako napravimo proizvod koji je u potpunosti integrisan u retrovizor, to će nam dati zlatnu ulaznicu na tržište.

Najveća vrednost kompanije Magna

Sarađujemo. Bliska saradnja donosi korist. Kada je u pitanju Sistem za nadzor vozača, iskoristili smo stručnost kompanije Magna na polju ovakvih sistema.

Ključna je bila otvorena linija komunikacije između timova. Mi koji smo i vođe timova redovno razgovaramo, ponekad 4 do 5 puta dnevno. Ne slažemo se uvek u svemu, a ne bi ni trebalo. Ali obe grupe uvek uvide kada postoji neka prilika.

Saradnju čine promatranje problema i rad sa timom na pronalasku rešenja koja kupci žele.

Van posla

Motocikli me oduševljavaju. Ono što najviše volim kod njih jeste sloboda. Ne osećate se ukopano. Tu je radost vožnje po lepom vremenu na putu koji vijuga. Međutim, morao sam da prestanem pre nekoliko godina zbog nepažljive vožnje. Imamo epidemiju vožnje pri smanjenoj pažnji. Svako ju je iskusio. Zato je naš cilj da DMS smanjuje vožnju pri smanjenoj pažnji i spašava živote.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Mezzo™ Plus predstavlja tehnologiju Morphing Surfaces: Ponovno zamišljanje izgleda vozila

Article

Sedište budućnosti: Od FreeForm™ do Prilagođenog sedišta za vas 

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.