View of blurred trees in a forest

Borba protiv raka: zajednički napor

Kompanija Magna i njeni partneri dobavljači se okupljaju i zajedno koriste svoja sredstva i mogućnosti u misiji sprečavanja i lečenja raka koji je sada, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji drugi uzrok smrti u svetu.

Nedavno je 29 biciklista iz 10 ogranaka i grupa kompanije Magna, zajedno sa svojim prijateljima i članovima porodica, prikupilo 81.300 USD kroz akciju „Princess Margaret Ride to Conquer Cancer“. Sav prikupljen novac je doniran centru za istraživanje raka „Princess Margaret“ u Torontu, koji je jedan od pet najboljih centara za istraživanje raka u svetu.

Za osam godina koliko ovaj tim učestvuje na ovom događaju, Magna je ukupno skupila 583.600 USD kao podršku istraživanju raka. Ove akcije su takođe pojačane pomoću Matching Program-a kompanije Magna koji pomaže dobrotvorne donacije zaposlenih.

Magna riders crossing the finish line for the Ride to Conquer Cancer

„Pomažemo u globalnim naporima na pronalaženju leka“, kaže Avin Dugal (Avin Duggal), Director of Global Environmental, Remediation and Due Diligence kompanije Magna, koji je jedan od 29 članova tima Magna, u kome su zaposleni, članovi njihovih porodica i prijatelji, koji je vozio 2023. „Naši partneri dobavljači. kao što su kompanije MJM Electric i Team Solutions, su nam pružili veliku podršku u poslednjih osam godina. A Magna je duplirala iznos koji su prikupili naši zaposleni. Zajedno možemo da imamo još veći uticaj.“

Dvodnevni biciklistički događaj je putovanje dugo 230 kilometara od Toronta do Nijagarinih vodopada, pri čemu mnogi od učesnika voze u čast prijatelja i članova porodice koji su bolovali od raka.

Team Magna at the Ride to Conquer Cancer
Rider from Magna Team at the Ride to Conquer Cancer Event
Vožnja za Rišija
Head shot of Avin Duggal, Magna Director of Global Environmental, Remediation and Due Diligence
Avin Duggal

Dugal, koji je na ovogodišnjem događaju imao funkciju kokapitena, kaže da je jedna od osoba u čiju čast vozi i njegov 16-godišnji nećak Riši kome je pre pet godina dijagnostikovana leukemija.

Dugal je bio deo ekipe koja je Rišiju pružala podršku tokom lečenja, pri čemu ga je posećivao u Nju Džersiju, sa njim igrao šah preko mreže i razgovarao o košarci, posebno o timu Toronto Raptors.

„Proveo je dobar deo mladosti boreći se protiv ove bolesti, ali se nikada nije žalio i bio je veoma odlučan da ga bolest ne pobedi“, kaže Dugal. „Danas radi sve normalne stvari koje deca njegovih godina rade, igra golf za tim svoje srednje škole, dizajnira scenografiju za školsku predstavu i sprema sa za prijavljivanje na fakultet, na kome želi da studira psihologiju. Znamo da istraživanje raka može da pomogne deci kao što je Riši. Zbog toga vozimo.“

Ove godine Avin je u džepu nosio listu 23 ljudi koje poznaje ili koje je poznavao, a koji su imali rak ili su od njega umrli.

„Oni me inspirišu“, kaže Dugal. „I tokom vožnje sam susreo inspirativne ljude, uključujući i ljude koji se trenutno leče od raka, ali i dalje voze. To je njihov način da pokažu da neće dopustiti da ih bolest pobedi.“

Dugal nastavlja: „Ponosan sam na ono što je ovaj tim postigao. Stvorili smo moćnu mrežu koju čine zaposleni i naši partneri. Dokazali smo da ne morate da budete profesionalni biciklista ili da imate najbolji bicikl. Samo je potrebno da budete odlučni. Ovo radimo da bi mogli da okončamo opasnost od raka tokom našeg života.“

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Najveći reciklator kompanije Magna

Article

Donošenja iskustava sa planine u proizvodni pogon

Article

Usadené V Zelených Priestoroch

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.