Placeholder image for template purposes.

Udvaranje Kompanija Magna i LG Electronics

Nova kompanija koja će spojiti kvalitete kompanija Magna i LG Electric na polju pogonskih sistema da bi se ubrzao razvoj komponenti za E- Drive.

Kada je krajem avgusta 2021. tim kompanije Magna koji radi na finalizaciji sporazuma o zajedničkom ulaganju sa kompanijom LG Electronics vredan 1 milijardu USD sleteo na Međunarodni aerodrom Inčon u Južnoj Koreji po provali oblaka, primetili su čudan prizor. Tereni za golf koji se nalaze oko aerodroma su bili puni igrača bez obzira na loše vreme.

1920x960-menu-photos-02

Magna tim u poseti kompaniji LG na poslovnom putu u septembru 2020.
(S LEVE KA DESNOJ STRANI), Dejvid Vilijam (David William), Patrik Haris (Patrick Harris), Majk Bači (Mike Bacci), Džejms Tobin mlađi (James Tobin Jr), Džejson Volkouv (Jason Wolkove), Albert Pongrac (Albert Pongratz), Fric Ejbraham (Fritz Abraham), Džejson Hill (Jason Hill), Diba Ilugna (Diba Ilugna), Verner Nes (Werner Ness), Kej Džej Li (KJ Lee)

Ta činjenica je bila tema energičnog razgovora između dva tima na večeri kasnije tog dana.

„Saznali smo koliko je korejska kultura posvećena golfu“, objašnjava Džejms Dž. Tobin mlađi (James J. Tobin Jr.), član tima kompanije Magna i rekreativni golfer. „Ljudi moraju da rezervišu teren četiri ili pet nedelja unapred. Pa zato igraju bez obzira na vremenske prilike.“

Razgovor o čudnim sportskim navikama, hobijima i „bilo čemu u vezi sa sportom“ je pomoglo da se zacementira veza između timova iz kompanija Magna i LG.

„Naš cilj je bio da uspostavimo lične odnose“, kaže Tobin, senior director of business development u ogranku Magna Powertrain. „To je često značilo da morate da budete dostupni u bilo koje doba dana zbog vremenske razlike od 12 do 13 časova. Ponekad je značilo da morate da budete dostupni za vikend. Fleksibilnost je ključna.“

Dodao je: „Jedan od izazova je bio i sklapanje dogovora tokom pandemije COVID-19. Kada je tim iz kompanije Magna otišao u Južnu Koreju u septembru i decembru 2020. pre nego što su vakcine postale dostupne, stvorili smo dublju i jaču vezu. Oni su poštovali napore našeg tima da se susretnemo tokom pandemije.“

Zbog pandemije se promenilo kako su izgledale ove radne večere. Timovi bi se podelili u manje grupe, pa je za jednim stolom bilo samo dvoje ljudi. Tokom ovih obroka jedan na jedan, razgovarali smo o porodicama i obrazovanju. Magna tim je čuo da su neki članovi LG tima školovani u SAD i da navijaju za neke od timova iz „velike desetorke“, na primer za tim Penn State Nittany Lions. Ove sitnice su obezbedile još više prilika za povezivanje.

Krajnji rezultat je: postignut je sporazum koji se našao na naslovnim stranama medija i koji predstavlja „prirodni spoj“. Kompanija LG Magna e-Powertrain će se suočiti sa povećanom potražnjom za komponentama za električna vozila sa fokusom na proizvodnju e-motora, invertera i ugrađenih punjača u Južnoj Koreji, Kini i SAD.

„Svi smo bili laserski fokusirani na taj cilj“, kaže Tobin. “Ovo zajedničko ulaganje je spoj kompanija Magna i LG, dve velike kompanije sa bogatim istorijama. Napravili smo nešto što je od ključne važnosti za budućnost obe organizacije. Znamo da nam predstoji velika promena sa elektrifikacijom i ovaj sporazum omogućava kompaniji Magna da bude značajan igrač u budućnosti mobilnosti.“

O DŽEJMSU DŽ. TOBINU MLAĐEM (JAMES J. TOBIN JR.)

Džejms Dž. Tobin mlađi u kompaniji Magna radi već 14 godina, a svoju karijeru je počeo u programu za pripravnike u menadžmentu radeći u ograncima u Severnoj Americi. Radio je na presovanju delova u postrojenju Presstran Industries u St. Tomasu u Ontariju, u proizvodnom pogonu u postrojenju Vehtek Systems u Bouling Grinu u Ohaju i neko vreme bio u odeljenju za procesni inženjering u kompaniji Drive Automotive Industries of America u Piedmontu u Južnoj Karolini.

„Najvažnija lekcija koju sam naučio iz tih iskustava je razumevanje da velike ideje dolaze iz proizvodnog pogona.“, kazao je. „To su mesta na kojima se obavlja posao. Važno je obezbediti da se njihov glas čuje i da svi mogu da imaju zajedničko iskustvo.“

Tobin je nakon toga proveo 13 godina u kompaniji Cosma na različitim funkcijama važnim za razvoj poslovanja, i na nivou ogranka i na nivou grupe, pa je u februaru 2020. prešao na svoju trenutnu poziciju gde je postao deo centralnog tima koji je ispregovarao sporazum između kompanija Magna i LG Electronics.

Kao otac troje dece, on kaže da je njegov primarni hobi „provođenje vremena sa decom, vikendom. Svi volimo čamce i sportove na vodi.“

Headshot of Jim Tobin Jr.

KRATKI PODACI O LG MAGNA E-POWERTRAIN

  • Zajedničko kompanija će obuhvatiti više od 1000 zaposlenih koji će raditi na lokacijama kompanije LG u SAD, Južnoj Koreji i Kini.
  • Zajednička kompanija će kompaniji Magna otpremati komponente za sklapanje e-drive sistema za nova električna vozila sa baterijama koja će se na tržištu naći krajem 2022.
  • Nova zajednička kompanija trenutno snabdeva kompanije General Motors, Ford Motor Company, Stellantis i Jaguar Land Rover, a planira se uključivanje i još nekih proizvođača automobila.
  • Očekuje se da će CAGR (compound annual growth) ili kombinovani godišnji rast zajedničke kompanije biti veći od 50% u narednih nekoliko godina.
  • Očekuje se da će tržište za sisteme visokog napona, uključujući i električna vozila, električna hibridna vozila sa baterijom i laka hibridna električna vozila predstavljati jednu trećinu ukupnog tržišta vozila.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Mezzo™ Plus predstavlja tehnologiju Morphing Surfaces: Ponovno zamišljanje izgleda vozila

Article

Sedište budućnosti: Od FreeForm™ do Prilagođenog sedišta za vas 

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.