Abstract blue and orange lines and dots moving in a forward motion

eBeam™: Pametno, praktično rešenje za elektrifikovane kamione

eBeam™ tehnologija kompanije Magna omogućava proizvođačima automobila brži i pristupačniji način da elektrifikuju kamione, terence i laka komercijalna vozila koristeći nove zamene za tradicionalne grede osovine. Proizvođači automobila ne moraju u potpunosti da menjaju strukturu i dizajn ovih vozila da bi ih elektrifikovali.

Tehnologija

eBeam™ tehnologija kompanije Magna omogućava proizvođačima automobila brži i pristupačniji način za elektrifikaciju kamiona, terenaca i lakih komercijalnih vozila, jer je to zamena za tradicionalne grede osovine. Proizvođači automobila ne moraju u potpunosti da menjaju strukturu i dizajn ovih vozila da bi ih elektrifikovali.

Inovativno, ali praktično rešenje, eBeam™ je zasnovan na tradicionalnoj arhitekturi grede osovine, ali integriše električni motor i menjač u centar osovine. eBeam™ se može koristiti sa električnim-baterijskim ili hibridnim pogonskim sklopovima vozila i dostupan je u nekoliko varijanti, uključujući jednostruke ili dvostruke motore, integrisane ili daljinske invertore, prednje upravljive i offset banjo dizajne, podržavajući kamione klase 1-6. Magna tehnologija ne zahteva jedinstveno vešanje, šasiju ili kočione sisteme, uz očuvanje kapaciteta vuče i nosivosti.

Izlazak na tržište eBeam™ tehnologije očekuje 2025. godine.

eBeam Electric Axle Drive System

Predistorija

Moj tim pomaže da se dizajniraju kamioni koji su elektrifikovani i koji odgovaraju zahtevima tradicionalnih vlasnika kamiona kao što smo mi. Mi pristupamo procesu dizajna bez kompromisa i vodimo računa da održavamo vezu između naše strasti prema kamionima i suštini naših proizvoda.

Projekat eBeam™ je započet pre tri godine. Obavili smo šestomesečnu istragu o kamionima pune veličine i pravom načinu pristupa izazovu. Kako naterati tvrdokorne zaljubljenike u mehaniku koji voze kampere da razmisle o elektrificiranom kamionu? Rangirali smo na desetine ideja i sveli ih na manji broj.

U učenje i inovacije donosimo mentalitet iz stvarnog sveta. Dok smo razvijali eBeam™, neki su bili skeptični oko našeg rešenja. Tako da smo uradili stvari kao što je dodavanje 45 kg (100 lbs) čelika na osovinu kamiona i procenili ga u vozilu da bismo dokazali funkcionalnost vožnje i upravljanja.

Brže, jeftine pobede kao što je ova, kao i efikasna simulacija pokazale su da je naše rešenje apsolutno izvodljivo. Uz fazu brzog dokazivanja koncepta i ne plašeći se da isprobamo stvari, u mogućnosti smo da dubinski razumemo šta stoji iza zahteva. To kupce uverava u naš kredibilitet.

Danas idemo napred da optimizujemo to rešenje sa višim naponima i poboljšanom gustinom snage kako bismo ga učinili boljim za ono kuda se tržište kreće. Trošimo mnogo vremena na upravljanje toplotom i integraciju softvera. Zatim ćemo gledati dalje od kamiona. Razmotrićemo druga jedinstvena rešenja za pogonske sklopove za industriju koja se stalno menja.

Najveće vrednosti kompanije Magna

Sarađivati i pucati na veliko. Magna je majstor u izradi sistema. Moj tim razgovara sa Magna timovima na odeljenjima Cosma, Electronics i drugim da bi razumeo šta uče iz globalne perspektive. To je velika prednost.

Ja sam deo malog tima koji je u potrazi za tehnologijom koja menja pravila, od vazduhoplovstva, industrije ili nauke o materijalima, a koja se može primeniti tako da naši proizvodi budu efikasniji, sa većim performansama, manjom težinom i nižom cenom. A mi razmišljamo za narednih 5, 10, čak 20 godina.

Isto tako inspiraciju dobijamo iz naših ličnih života, jer se svi bavimo različitim stvarima. Naš senior dizajner je farmer što kosi seno i tip za popravku koji želi da bude na čelu nove tehnologije. Jedan sistemski inženjer pravi elektroniku u svoje slobodno vreme i planira da napravi električni trkački automobil. Drugi se bavi budženjem automobila i uvek je u toku sa aktuelnim automobilskim trendovima i otkrićima. Ono što nam je zajedničko je da svi brzo i praktično učimo, i to sa strašću za rešavanje problema.

Van dužnosti

Odrastao sam na farmi mleka u poljoprivrednom delu države Mejn, gde sam naučio rane lekcije o inovacijama. Kao veoma mlad ušao sam u motokros i druge moto sportove. Uvek sam menjao delove, menjao nešto da bih ga učinio boljim. Tad sam počeo da volim automobile, motocikle i kamione – sve što ima točkove – i da cenim prirodu i zemlju. Od tada su se moje dve strasti vrtele oko vozila i pronalaženja novih načina da ih učinim efikasnijim i s boljim učinkom, a po nižoj ceni.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Mezzo™ Plus predstavlja tehnologiju Morphing Surfaces: Ponovno zamišljanje izgleda vozila

Article

Sedište budućnosti: Od FreeForm™ do Prilagođenog sedišta za vas 

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.