Blurred people standing in front of wall with lights

Epska tura sa pogonom na Magna saradnju

Od proizvodne trake do staza za terensku vožnju i starih rimskih puteva Evrope, dvojica biciklističkih entuzijasta iz kompanije Magna su stvorili vezu koja inspiriše njihove kolege da pokušaju isto.

Sve je počelo kada su Danijel Antolić i Ganda Bagna prošlog juna proveli šest dana vozeći bicikle putem dugim skoro 350 kilometara od Grainaua u Nemačkoj do jezera Garda u Italiji.

Ovaj dvojac je suočio sa lošim vremenskim uslovima i drugim izazovima tokom svoje naporne alpske biciklističke avanture. Snagu im je davao duh saradnje koji je formiran u ogranku kompanije Magna u Hanoveru u Nemačkoj gde njih dvojica rade još od 2008. godine. Za put su se spremali tri meseca, najviše trenirajući vožnju uzbrdo.

Antolić je vođa smene na proizvodnoj traci na kojoj se prave spoljni delovi za velikog OEM proizvođača; Bagna je radnik na traci i potpredsednik radničkog saveta u postrojenju. Bagna je odrastao u Nijameju u Nigeru u Africi, dok je Antolić iz Desinića, sela pored Zagreba u Hrvatskoj.

Danijel Antolic and Ganda Bagna on Via Claudia Augusta
Ganda Bagna
Ganda Banga
Danijel Antolic
Danijel Antolić

Saradnja, po svemu sudeći, može da predstavlja i super-moć, i na poslu i na terenskom biciklu. Kada su zaposleni cenjeni i ohrabrivani, međusobna povezanost će se razvijati.

„Danijel je vođa smene koji voli disciplinu, ali je održava uz poštovanje“, objašnjava Bagna. „Isto je i kada treniramo za biciklističke ture. Kroz sve dogodovštine prolazimo kao prijatelji. Zahvalan sam kompaniji Magna na tome.“

Antolić dodaje: „Ganda ima sjajnu radnu etiku. I naše porodice su se sprijateljile. Kad sam pomenuo da želim da odem na alpsku biciklističku turu, Ganda mi je samo rekao da će i on ići sa mnom.“

Put su prešli na terenskim biciklima sa 12 brzina, a vodili su i dnevnik sa putovanja na mobilnim telefonima. Evo nekih izvoda:

Prvi dan: Ranci su teški skoro 8 kilograma. Baš su teški. Izbacili smo nešto od stvari tokom pauze. Velika vrućina. Nestalo nam je vode; pili smo iz rečice koja teče sa lednika. Ručke na Gandinom biciklu su labave.

Drugi dan: Vozili smo šljunčanom stazom i starim rimskim putem Via Claudia Augusta u Austriji. Kolotrazi od zaprežnih kola i dalje mogu da se vide. Sjajno.

Treći dan: Prešli smo granicu u Italiju u pravcu grada Lago di Resia. Napredak! Svako veče jedemo picu.

Četvrti dan: Četiri sata jake kiše, od Lačesa do Fonda u Italiji. Teško napredujemo. Pojeli smo saher tortu kao nagradu.

Peti dan: Idemo nizbrdo do Kavedađa po odličnom vremenu!

Šesti dan: Stigli smo do cilja – Riva del Garda!

Map outlining the trip from Grainau, Germany to Riva del Garda, Italy
Travelling along Via Claudia Augusta
Ganda pushing the bike up a steep portion of Via Claudia Augusta
Travelling along Via Claudia Augusta from the perspective of riding a bike

„Čovek koji je prolazio dok smo stajali pored jezera Garda nas je slikao“, kaže Antolić. „Baš volim da pogledam tu sliku i prisetim se našeg uspeha. To je bio lični izazov.“

Sprema se i nova tura sa početkom 17. juna, sa još dvoje zaposlenih u kompaniji Magna iz ogranka u Hanoveru, uključujući i IT specijalistu koji je novi u kompaniji. Ponovo će nositi posebne Magna majice, a put će ići drugom trasom od Nemačke do Italije.

„Dobili smo ovu novu priliku jer nam kompanija Magna, a posebno naš generalni direktor, pružaju punu podršku“, kaže Antolić. „On želi da inspirišemo druge i zbog toga sam veoma zahvalan.“

Bagna dodaje: „Srećni smo što smo deo Magna tima, i na poslu i na putu.“

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Borba protiv raka: zajednički napor

Article

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Safari parkovi i tržni centri: Razvoj novih Magna ADAS sistema

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.