Placeholder image for template purposes.

Emocionalna Podrška U Nesigurnim Vremenima

Programi kompanije Magna za zdravlje i zdrav život i neke medicinske prednosti – kao i malo ružičaste farbe za kosu – pomažu Sari Tarasenko (Sara Tarasenko) da održi svoju emocionalnu ravnotežu tokom pandemije.

Payroll administrator u kompaniji Magna je krenula sa programom praćenja telesne težine koji je sponzorisala kompanija nedugo pre početka zaključavanja prošlog proleća. Ranije je učestvovala na treninzima „kampa za obuku“ kompanije Magna koji su održavani na parkingu našeg korporativnog sedišta u Troji u Mičigenu.

1920x960-menu-photos-02

„Magna me je naterala da krenem sa tim programima“, kaže Tarasenko. „Nastavila sam da vežbam sama kada sam počela da radim na daljinu. U ovom periodu ograničenog kretanja sam izgubila 14 kilograma, a kada pravim pauzu radim čučnjeve pored mog radnog stola.“

„Takođe dižem tegove“, kaže Tarasenko dok podiže teg za vežbanje od 5 kilograma tokom razgovora preko aplikacije Microsoft Teams kako bi ilustrovala svoju posvećenost vežbanju koje je dobar način da se oslobodi stresa.

Kao i mnogi drugi koji se suočavaju sa emocionalnim izazovima zbog nesigurnosti i straha koje je donela pandemija koja je ograničila kretanje i izmenila svakodnevnu rutinu, Tarasenko je shvatila da joj je potrebna dodatna podrška, pored držanja dijeta i vežbanja sa tegovima.

Majka dvoje dece, 4-godišnjeg Lukasa i 1-godišnje Rajli, je morala da se prilagodi činjenici da će većinu dana raditi na kuhinjskom stolu umesto u kancelariji. Dečije obdanište je zatvoreno, pa su roditelji njenog muža dolazili da čuvaju decu što je dodatno povećalo ometanje tokom radnog dana. Njen muž Den, koji je računovođa, je delio skučeni radni prostor kod kuće na početku zaključavanja.

SaraTarasenko_FireHair
SaraTarasenko_Family

SARA TARASENKO, payroll administrator u kompaniji Magna i njena porodica

„Baš je bilo stresno“, kaže. „Ali sam imala sreću da sam mogla da održavam virtuelne razgovore sa svojim terapeutom preko telefona, dok sam sedela u kolima ispred kuće. Osiguranje koje imam preko kompanije Magna je odlično. Moje zdravstveno osiguranje pokriva moju terapiju i lekove za depresiju i anksioznost koje dobijam na recept. Programi za podizanje svesti o mentalnom zdravlju kompanije Magna su zaslužni što ljudi sa mentalnim problemima više nisu stigmatizovani. Kompanija je već bila otvorena u rešavanju ovih problema i pre pandemije.“

Kerol Bentli (Carol Bentley), koja radi na poziciji controller of Magna Services of America, i koja je šef Sari Tarasenko, ju je ohrabrila da potraži dodatnu pomoć tokom pandemije.

Ružičasta farba za kosuje takođe poboljšala raspoloženje Tarasenkove.

„Eksperimentisanje sa različitim bojama kose je nešto što sam uvek volela“, kaže Tarasenko koja je ranije radila kao frizer. „Farbam se u svetle, zabavne boje. To me čini srećnom.“

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Borba protiv raka: zajednički napor

Article

Epska tura sa pogonom na Magna saradnju  

Article

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.