Placeholder image for template purposes.

Od nižeg inženjera do menadžera grupe: „Nikada se nisam osvrtala“

Odrastanje na farmi pamuka u Akoli u Indiji je pokrenulo moju ljubav prema svemu što ima veze sa automobilima. Kada sam bila mlađa, moj otac me je naučio kako da vozim njegov crveni traktor i rastavio je akumulator da bi mi pokazao kako radi. Upoznao me je sa naukom i ohrabrio me je da se priključim industriji u kojoj u to vreme nije bilo mnogo žena.

1920x960-menu-photos-02

Danas, u Puni u Indiji, vodim raznolik tim kompanije Magna u kome je 56 žena i muškaraca, inženjera koji rade na nekim od najvažnijih pitanja u auto-industriji, uključujući i elektrifikaciju vozila, visokotehnološku bezbednost i softversku arhitekturu naredne generacije.

Od početka karijere na mestu mlađeg inženjera, nikada se nisam osvrtala. Ne samo što su me privlačili izazovni projekti koji su me terali da se istaknem, već sam i pronašla radno okruženje koje mi je pružalo podršku, fleksibilnost, poštovanje i dobrodošlicu. Jednostavno rečeno, vrednosti kompanije Magna su slične porodičnim vrednostima u Indiji.

Najvažnije je da osećamo strast prema onom što radimo. Moj tim radi na razvoju softvera za sve od zadnjih vrata na SUV modelima automobila do reduktora i električnih vozila. Mi dajemo značajan doprinos koji će imati uticaja na buduće generacije i na našu planetu.

Ja sam prošle godine pregledala 1500 rezimea i zaposlila više od 40 osoba, pošto kompanija Magna nastavlja da raste u Indiji. Pažnju mi privlače ljudi koji imaju tehničke veštine, ali su takođe zainteresovani da daju sve od sebe za ovu organizaciju. Tražim kandidate koji žele da se razvijaju i nauče nešto novo.

Moj stil rukovođenja je fokusiran na podučavanje. Nedavno sam ovde pokrenula inicijativu za unapređivanje komunikacionih veština. Zainteresovani zaposleni se svake sedmice okupljaju da bi vežbali engleski jezik i gramatiku. Delimo ljubav prema dobrim knjigama i pričama. Moj hobi je čitanje – sve od Harija Potera do inspirativnih priča o Maharadži Čatrapati Šivadži, jednom od velikih indijskih vođa koji je spasio svoj narod, iako nije imao puno sredstava.

1920x960-menu-photos-02 copy 34
Two people sitting in kayaks in the Augsburg Eiskanal in Augsburg, Germany

Pored ove lokalne inicijative, Magna podržava različitost putem programa kao što je program „Women’s Leadership Talent Pool“ (skup talenata za rukovodeća mesta za žene). Izabrana sam za člana prošle godine. To mi je otvorilo vrata za posebne obuke i prilike, uključujući i veze sa ženskim mentorima i rukovodiocima kompanije.

Dogurala sam daleko od kada sam sedela u crvenom traktoru. Kada danas razgovaram sa ocem, on kaže da je srećan što sam deo kompanije kao što je Magna. Uvek je želeo da budem samodovoljna i jaka. Pridruživanje ovoj kompaniji koja se bavi tehnologijom mobilnosti je bio prvi korak na neverovatnom putu od Akole u svetlu budućnost.

We want to hear from you

Send us your questions, thoughts and inquiries or engage in the conversation on social media.

Povezane priče

Borba protiv raka: zajednički napor

Article

Epska tura sa pogonom na Magna saradnju  

Article

Briga o lutkama za testiranje sudara

Article

Ostanite na vezi

Zanima vas više informacija o kompaniji Magna? Možete da ostanete na vezi sa kompanijom Magna preko obaveštenja ili e-poruka koje će stizati neposredno u vaše prijemno sanduče.